Tussentijdse toets auto tips

Om goed voorbereid te zijn op het moment waarop je moet afrijden is het slim om een tussentijdse toets af te nemen gedurende je rijopleiding.

Dit is een soort van proefexamen, waarbij je niet echt kunt slagen of zakken maar je wel bij een echte examinator van het CBR een examen aflegt. Het verschil is echter dat bij een normaal praktijkexamen in Den Haag de examinator stilzwijgend naast je zal zitten en enkel instructies geeft waar je heen moet rijden.

Pas na het afrijden zal je van hem of haar horen wat je fout hebt gedaan. Als dit een beslissende fout is dan zak je dus voor het examen en moet je nog een keer opgaan. Bij een tussentijdse toets zal de examinator je gedurende de tijd in de auto meteen vertellen wat je verkeerd doet en waar je extra op moet letten. Zeer waardevolle informatie dus waarmee je beter voorbereid bij het echte examen zal verschijnen.

Rij ontspannen en zelfverzekerd

Tussentijdse toets auto tipsDe tussentijdse toets is als een proefexamen. Je kunt dus niet slagen of zakken voor deze test. Ook geen reden dus om jezelf zenuwachtig te maken. Dit is een groot voordeel want hierdoor kan je dus volledig ontspannen en zelfverzekerd in de auto rijden. Je hoeft jezelf niet te schamen voor je niveau en waar je nog niet zo goed in bent. Dit hoor je vanzelf van de examinator.

Noteer opmerkingen van examinator

Tijdens het autorijden en na afloop van de tussentijdse toets zal de examinator met je doornemen op welke punten je nog beter kan worden. Het is belangrijk dat je deze opmerking noteert. Dit zijn namelijk de dingen waar je tijdens het echte praktijkexamen voor zou kunnen zakken. Na het afleggen van de toets kan je hier aan werken met je instructeur.

Werk extra aan zwaktes tijdens rijlessen

Met de notities van de opmerkingen die je van de examinator hebt gehad ga je na de tussentijdse toets terug naar je rijschool. Vervolgens kan je tijdens je laatste rijlessen nog extra werken aan deze zwaktes. Nog maar een paar extra lessen en je autorijden vaardigheid zal goed genoeg zijn om succesvol het echte praktijkexamen af te leggen.

Leave a Comment:

Leave a Comment: