Praktijkexamen Tips

Omdat stress, bij onze rijschool (maar waarschijnlijk bij veel meer rijscholen), de hoofdoorzaak van het niet-halen van het praktijkexamen auto is willen we het eerst daarover hebben.

Wil je de eerste Tip overslaan? Scroll dan verder naar beneden waar de rest van de Rijexamen Tips staan!

Stress… Wat doe je er Tegen?

Dit is een van de allerlastigste dingen, maar geld niet alleen voor het praktijkexamen auto maar voor elk examen. Het grappige aan dit verhaal is dat stress hoofdzakelijk door jezelf word gecreëerd, het zit allemaal in je eigen hoofd.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, je komt in de nacht op een donkere schuur of zolder en ineens denk je aan een enge film die je laatst heb gezien. De rillingen lopen over je lijf en je zegt tegen jezelf: “Kom op man, dat bestaat helemaal niet”, en het is voorbij.

Raar he? Die rillingen zijn helemaal door jezelf opgewekt. Nou stress is ook zoiets, ik zeg zoiets omdat het van zoveel factoren afhankelijk is die ik niet allemaal kan behandelen, sorry… Voor meer info kan je op de link klikken!

Kortgezegd gaan er door de verschillende signalen (zoals, wat de instructeur heeft gezegd over het rijexamen, wat je op internet hebt gelezen over een praktijkexamen auto en nog veel meer) belletjes af in je brein die ervoor zorgen dat je meer ‘alert of oplettend’ word. Bij te veel signalen kunnen er ook wel eens te veel belletjes afgaan… wat vaak leidt tot een vervelend gevoel.

Gelukkig is er iets tegen te doen!

Omdat je stress zelf ‘opwekt’, kan je het ook weer zelf uitzetten, helaas makkelijker gezegd dan gedaan.

De truc is jezelf (of je brein) ervan overtuigen dat hij helemaal niet zo alert hoeft te zijn…

Dat klinkt lekker duidelijk… Neem nou bijvoorbeeld het rijexamen, dat is iets wat erg spannend is en er hangt veel vanaf, niet alleen het geld.

LET OP: GOUDEN TIP!

Vraag jezelf dit af: Wat is het ergste wat er kan gebeuren?

Het antwoord hierop is meestal: Zakken, natuurlijk”.

Maar daar klopt niks van!

Het goede antwoord hierop is: Niks, want als ik zak, dan doe ik het toch gewoon over!

Als je bij ons een Pakket neemt zijn de lessen die je ertussen wilt hebben super goedkoop. Ook kan je bij ons in termijnen betalen dus helemaal Niks aan het handje… Het enige wat ik moet doen is nog een keer een rijexamen doen.

Neem een GRATIS Proefles!

Helemaal vrijblijvend en gewoon de beste manier om informatie te winnen

DE ONMISBARE PRAKTIJKEXAMEN TIPS

1 Oefen gericht net voor je examen

Elk persoon is anders en iedereen heeft zijn sterke en minder sterke kanten. Daarom wil je echt de laatste (3-5) rijlessen gaan focussen op het praktijkexamen.

Hierdoor creëer je routine die je alleen maar zal helpen tijdens het rijden van het echte rijexamen. Vergeet niet je minder sterke kanten ook elke keer te herhalen.

2 Zorg dat je een TTT hebt gedaan

Als je al eerder een tussentijdse toets hebt gedaan dan heb je al eerder de smaak van een examen geproefd en ben je direct dus ook beter voorbereid.

Als je tijdens je TTT ook nog de bijzondere verrichtingen hebt gedaan, hoef je die ook niet meer op het echt rijexamen te doen! Wat weer zorgt voor minder stress en minder opdrachten, dus ook veel meer kans van Slagen!

3 Goed eten en slapen

Het klinkt al raar om op te schrijven, laat staan om te lezen. Ja dat geef ik toe ja, maar ‘gek’ genoeg heeft dit bijzonder veel invloed om je prestaties.

Van iemand die niet heeft geslapen, gegeten en ook nog eens weinig heeft gedronken kan je ongeveer 35% van het normale vermogen verwachten.

Ok genoeg papa gespeeld, ik heb het gezegd!

4 Blijf niet in je fout zitten

De fout die vaak door leerlingen word gemaakt is als ze net een fout maken! Haha even spelen met de woorden, maar erg belangrijk. Wel een beetje saai dus moest ik even een briljant grapje maken om het in ieder geval nog een beetje interessant te houden voor je.

Je kent het vast wel, je maakt een fout en je voelt jezelf door de autostoel heen zakken en komt er niet meer uit. Alles gaat mis en je wilt zo snel mogelijk dat de les is afgelopen… Dat heeft iedereen wel eens ja, en dat is iets wat een examinator niet graag ziet!

Logisch ook want in “real life” maakt iedereen fouten, als iedereen zich er negatief zou laten beïnvloeden dan zou het op de weg een ramp zijn.

Je ben NIET gelijk gezakt als je een klein foutje maakt!

Natuurlijk niet, iedereen maakt toch fouten? Als jij structureel (dus bijvoorbeeld 3x) vergeet richting aan te geven, ja dan word dat wel meegerekend in de beoordeling.

Blijf niet in je fout hangen! Laat die instructeur zien dat je het wel kan, ga je niet schuldig of ‘voor schut’ voelen als je een foutje maakt. Dat rekent hij je ten eerste niet aan en ten tweede doet iedereen dat en ben je daardoor niet gelijk gezakt!

Als je het hele examen goed rijdt en je maakt een foutje en je gaat daardoor minder rijden dan ben je eerder gezakt dan dat je een paar schoonheidsfoutjes maakt maar jezelf en moeiteloos uittrekt!

Super Tips

5 Focus je op deze dingen

Wat bij mij altijd helpt is te focussen op de dingen die belangrijk zijn. Met een rijexamen heb je een 100-tal dingen waarmee je rekening moet houden maar er zijn altijd een paar hoofdzaken. Als je die hoofdzaken goed doet dan heb je meer dan de helft van het examen al in je pocket!

1.Veiligheid

Een examinator zit daar om te beoordelen of jij klaar bent om aan het dagelijkse verkeer deel te nemen. Veiligheid staat dus voorop, hierop moeten ook al je beslissingen worden gebaseerd.

Twijfel je dus over iets? Kies altijd de veilige weg. Let daarmee wel op dat je niet zo ‘veilig’ gaat rijden dat je de rest van het verkeer hindert (wat weer niet veilig is!)

2.Kijken

Kijken en waarnemen zijn eigenlijk een, maar omdat ik superduper duidelijk wil maken dat het 2 verschillende dingen zijn waar je bewust rekening moet houden heb ik ze maar als losse punten beschreven.

Met kijken bedoelen we de kijktechniek, die je tijdens de rijlessen van je rij-instructeur hebt geleerd (als het goed is).

3.Waarnemen

Puur kijken is niets waard zonder het ook waar te nemen, net als dat waarnemen moeilijk word zonder te kijken.

Met waarnemen bedoelen we dat wat je ook ziet, direct vertaald naar een situatie. Bijvoorbeeld:

Zie je in de verte allemaal rode lichtjes, dan weet je dat je hoofdwaarschijnlijk zo meteen op de rem moet trappen.

Of…

Zie je in de verte een stopbord, dan zegt dat je dat er over een aantal meter gestopt moet worden.

Vaak hoor je de instructeur zeggen: “Hee dat is een waarschuwingsbord, dat betekend dat we zo goed moeten uitkijken, mogelijk voorrang verlenen… Ok wat is mijn snelheid? Kan/zal ik nu remmen?” Etc Etc…

Dit moet je ook kunnen en uiteindelijk ook zelf doen. Als jij situaties kan vertalen naar schetsen in je hoofd dan hoef je bijna niet meer na te denken.

VRAGEN OVER THEORIE?

Zorg ook dat je echt alle borden en regels kent! Dat maakt het allemaal veel makkelijker...