1e Rijles

4 BELANGRIJKSTE TIPS VOOR DE ALLEREERSTE RIJLES!

De eerste rijles in mijn leven herinner ik me tot de dag van vandaag, jij waarschijnlijk (later) ook. Het is en blijft toch altijd spannend als de dagen wegtikken tot de datum waarop het dan eindelijk zo ver is… De Eerste Rijles...

Of het nou een Proefles of een andere eerste les is, deze tips zijn goud waard in elke situatie!

Mocht je nog vragen of suggesties hebben (misschien staat er iets niet bij waarvan jij wel vind dat het erop moet komen te staan) stuur ons dan A.U.B. even een berichtje, dat kan via onze contact pagina.

Alvast erg bedankt voor je feedback!

1 Wees Niet Bang om Fouten te Maken

Ik, instructeur zijnde, ben tijdens elke les 100% verantwoordelijk voor de veiligheid van jou, mezelf en de auto. Dus maak je daarover geen zorgen!

Jij moet gewoon lekker gaan rijden en doen wat je kan, ik ben er om je op te vangen. Als je leert fietsen heb je zijwielen om op te steunen, tijdens de les ben ik je zijwielen.

"Iedereen die net begint met lessen moet gewoon even een paar foutjes maken om het rijden lekker onder de knie te krijgen, helemaal tijdens de eerste rijles"

2 Durf te Vragen

Ja dat staat er misschien een beetje duf, maar vaak durven leerlingen simpelweg gewoon niet vragen te stellen. Omdat ze niet dom willen overkomen of misschien denken dat ze dan niet meer stoer zijn.

Maar nu kan je juist fouten maken! Kijk, als ik je iets al 10 keer heb uitgelegd en je luistert nog steeds niet naar de instructies, dan zal ik er wat van zeggen. Maar als je het de eerste paar keer doet, natuurlijk is het begrijpelijk dat het niet in een keer goed gaat!

"Dat is wat je doet als je net begint... Fouten maken om ervan te leren!"

Dus stel vragen over alles wat ook maar een klein beetje onduidelijk is, daarvoor zit ik er. Al moet ik het 25 keer uitleggen, vraag het aub…

"Bij ons bestaan er geen domme vragen en je kan oneindig vragen stellen"

PROEFLES TIP: Heb je nou een proefles, wat ook een “eerste les” kan zijn voor je, zorg dan dat je ook met kritische vragen komt over de prijs en jouw wensen. Tijdens de proefles weet je nog niet of je bij ons (of elke andere rijschool) komt lessen dus pak je kans en observeer…

3 Luister Goed naar de Instructeur

Naar de instructies bedoel ik dan, niet naar de onzin die ze voor de rest uitkramen (haha). Ok, genoeg slechte grapjes…

Wat ik wil zeggen is dat het erg helpt om goed te luisteren en vooral gewoon te doen wat de instructeur zegt. Onze instructeurs zijn er om jouw te helpen en zullen je iets op een specifieke manier aanleren die voor jou het beste werkt.

4 Geniet Ervan…

Buiten alles is dit je eerste rijles, dus geniet ervan!

Laat de instructeur zich lekker druk maken om de veiligheid en geniet van het feit dat jij zelf een auto aan het besturen bent. Jij betaald ervoor dus er is geen reden voor stress of faalangst of iets dergelijks.

Bij ons is een proefles helemaal gratis en we zouden graag samen met jouw je eerste rijles rijden.

Klik daarom nu op de knop hieronder en maak Vandaag nog een afspraak!!

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN EERSTE RIJLES?

Stap 1: Heb je Vragen?

We beginnen de les altijd met een korte “hallo, hoe gaat het” en we bespreken alle vragen die je hebt. Heb je geen vragen, dan gaan we lekker rijden.

Stap 2: De eerste Helft

Het eerste deel van de les duurt ongeveer een half uur en je gaat hier gewoon lekker rijden en genieten en ik observeer je. Nu kan ik een beetje een idee krijgen van waar we aan moeten werken en wat al helemaal goed gaat! De oefeningen zullen variëren van simpele schakelopdrachten tot grote rotondes en snelweg.

Natuurlijk doen we alles afhankelijk van jou rijvaardigheid. Het is niet de bedoeling je te overspoelen met moeilijke dingen. Dus we gaan niet altijd de snelweg op, alleen als je er klaar voor bent.

Stap3: Koetjes en Kalfjes

Dan stoppen we even op een parkeerplaats of zoiets en ‘spoelen we de band eventjes terug’. Wat hebben we nou allemaal gedaan? Ook word nu wat theorie besproken die we de komende tijd hard nodig zullen hebben.

“Ik raad al mijn leerlingen aan zo snel mogelijk hun theoriecertificaat te halen omdat ze dan het meeste hebben aan hun rijlessen”

Om even op de quote in te haken, als jij alle verkeersregels al kent dan leer je beter en sneller kijken. Ook zal je inzicht-vermogen veel sneller ontwikkelen. Allemaal dingen die cruciaal zijn voor het rijexamen.

Stap 4: Daar ga je Weer!

Het laatste deel van de les gaan we weer een stukje rijden en doen we in principe hetzelfde als het eerste stukje. Nu heb je immers feedback gehad en we hebben de theorie een beetje doorgenomen dus nu zal het al stukken beter gaan. Dit is voor jou echt het moment om te kijken om wij je iets kunnen leren!

Stap 5: Adios Amigo!

Tot slot praten we nog even over de les en behandelen we mogelijke vragen die je hebt. Dan maken we een afspraak voor de volgende les en BAM… dat was hem dan… Je allereerste Rijles!