Tips

De Beste Praktijkexamen en Rijles Tips

Op deze Pagina en op de sub Pagina’s zul je van alles lezen over de verschillende Tips die we je kunnen bieden. Welke tips erop komen te staan ligt helemaal aan jullie… Afhankelijk van waar jullie de meeste vragen op stellen daarop zal ons team kijken voor welke vragen we een hele pagina maken of voor welke vragen we gewoon beantwoorden via Facebook en Twitter.

Hoe vind je een Goede Rijschool in Den Haag?

Dit is echt een van de top drie vragen die we krijgen en daarom hebben we voor je alle tips op een rijtje gezet. Hiermee vind je gegarandeerd ‘de rijschool’ die bij jou past!

Stap 1: Orienteer...

Hier is het belangrijk dat je bij jezelf nagaat wat er belangrijk is bij het vinden van een rijschool. Laat je niet beïnvloeden en bepaal voor jezelf wat er belangrijk is. Dit is heel persoonlijk, dus ben je iemand met een druk schema en heb je bijna geen tijd voor rijlessen dan is bijvoorbeeld een spoedcursus niet heel erg handig om te doen, tenzij je er genoeg tijd voor kan vrijmaken.

Praat met vrienden, kennissen die net hun rijbewijs hebben gehaald en vraag wat hij goed en niet goed vonden van een rijschool. Dit maakt het bijna altijd veel makkelijker om de punten voor jezelf te verzinnen.

Denk aan dingen als: Ik wil geen rijschool waarbij het voelt alsof ik op school zit, maar er moet een ontspannen sfeer zijn. Of ik wil niet in een grote auto lessen, heeft de rijschool een gratis proefles?… en zo kunnen we nog wel even doorgaan… maar je snapt wat ik bedoel.

TIP: Maak een lijstje voor jezelf, zodat je niks vergeet.

Als je echt geen idee hebt waar je moet beginnen kijk dan bij onze algemene rijles tips en misschien dat je wat eigenschappen kunt vinden die jij belangrijk vind dat een rij-instructeur of rijschool moet bezitten

Stap 2: Onderzoek...

Ook hier kan je weer je kennissen en vrienden opzoeken om naar advies te vragen, maar ik zou ook zeker onderzoek doen op het internet omdat tegenwoordig iedereen daar ook te vinden is. Nog een voordeel van ‘online onderzoek doen’ is dat je niet per se iemand hoeft te spreken om je vraag beantwoord te hebben.

“Als je in de vorige stap een lijstje hebt gemaakt voor jezelf dan is het heel erg makkelijk want dan hoef je alleen maar je lijstje voor je te houden als je onderzoek doet.”

Je gaat hier dus kijken of de rijschool voldoet aan de dingen die jij belangrijk vind (die je op je lijstje hebt geschreven)

TIP: Zoek nu aan de hand van het lijstje dat je hebt gemaakt 2-3 rijscholen uit waarbij jij mogelijk zou willen lessen.

Stap 3: Neem een GRATIS Proefles!

Als je bijna 100% zeker wilt zijn dat je een rijschool kiest die bij je past dan moet je gewoon een proefles nemen… het is nou eenmaal zo simpel.

Bij de meeste rijscholen zijn proeflessen gratis, en je krijgt dan maar 20-30 min les. Waar je voor moet waken is dat proeflessen vaak verkocht worden als gratis maar dan staat er ‘in de kleine lettertjes’ dat je een pakket moet afnemen voordat hij gratis is! Neem je geen pakket dan betaal je tussen de €30-€50.

Bij onze Rijschool is een proefles niet alleen gratis (met en zonder afname van een rijles pakket) maar ook nog helemaal vrijblijvend dus je zit nergens aan vast!

Of je nou bij ons komt of niet, een Proefles is veruit de beste manier om erachter te komen of een rijschool bij jouw levensstijl past. Ook is het erg belangrijk of je elkaar ligt, met sommige mensen gaat de communicatie heel erg gemakkelijk zonder te veel uitleg te moeten geven. BAM, dat is wat je wilt.

Als de communicatie vloeiend verloopt dan zal je meer en vooral sneller wat leren. De instructeur moet wel in staat zijn jouw op Rijexamen niveau te krijgen! (klik voor onze rijexamen tips)

TIP: Toen je de 2-3 rijscholen had gekozen had je vast wel vragen die je niet op hun website kon vinden, of gewoon andere vragen die je ze persoonlijk wilt stellen. Maak weer een lijstje (ja, ik hou van lijstjes) met vragen zodat je tijdens de proefles niks kan vergeten!

Stap 4: Be Ready!

Je kunt jezelf moeilijk voorbereiden op je eerste rijles omdat je gewoon nog niet zoveel van het rijden afweet. Speciaal voor jullie hebben we een pagina gemaakt met allemaal Tips die superhanding zijn bij je eerste rijles!