Tips praktijkexamen auto

Het praktijkexamen auto is iets waar veel mensen tegenop kijken. Zij maken zich weken van tevoren al zenuwachtig voor wat er gaat komen tijdens de dag van het praktijkexamen bij het CBR. Het is immers de laatste test die volbracht moet worden voordat je het felbegeerde rijbewijs in ontvangst mag nemen.

De zenuwen helpen echter niet om het examen succesvol te volbrengen. Integendeel de zenuwen werken zelfs negatief op je kans van slagen. Toch is het helemaal niet nodig om jezelf zenuwachtig te maken voor je praktijkexamen. We van rijschool Den Haag geven je enkele tips geven die ervoor zorgen dat je zenuwen zullen afnemen en je meer kans hebt om voor het examen te slagen.

Niet erg als je een keer zakt

Tips praktijkexamen autoAls eerste is het goed om te weten dat het eigenlijk helemaal niet erg is als je een keer zakt voor het praktijkexamen. Hiermee willen we niet zeggen dat je te licht hierover moet denken, want het kost je wel iedere keer geld om een examen af te leggen bij het CBR. De meeste mensen slagen echter niet in een keer. Door met deze instelling naast de examinator te zitten zullen je zenuwen wellicht afnemen en heb je meer kans om te slagen.

Neem voldoende rijlessen

De eerste keer dat je achter het stuur van een auto plaatsnam gedurende je eerste rijles was je vast enorm zenuwachtig en helemaal niet zelfverzekerd tijdens het autorijden. Hoe meer lessen je echter neemt, des te meer zelfvertrouwen je krijgt achter het stuur. Vertrouwen in het verkeer en controle over de auto zijn de twee belangrijkste dingen waar een examinator op let tijdens het praktijkexamen. Voldoende rijlessen nemen voordat je opgaat is dan ook een goede tip om aan te houden.

Weet wat er gaat komen

Misschien ben je zenuwachtig voor het praktijkexamen omdat je van mensen hebt gehoord dat ze om de meest onbenullige redenen zijn gezakt. Wat je moet weten is dat de meeste mensen graag een excuus maken waarom ze gezakt zijn. De waarheid is meestal anders. Vraag aan je rijinstructeur waar de examinator precies op gaat letten en je weet dan precies wat er komen gaat en welke punten belangrijk zijn.

Leave a Comment:

Leave a Comment: