Theorie rijbewijs B

Theorie rijbewijs BWil je jouw rijbewijs halen dan zal je ook op moeten gaan voor het theorie examen. Dit examen is verplicht voor iedereen die achter het stuur wilt zitten. Wij bij rijschool Den Haag krijgen met regelmaat vragen die zien op de theorie van rijbewijs B. Aangezien het handig is dat je hier het een en ander over weet raden wij je aan om dit artikel even goed door te nemen, wij zullen je namelijk alles laten zien wat je moet weten rondom het theorie van rijbewijs B.

Wat houdt de theorie van rijbewijs B in?

Voordat je op mag gaan voor het praktijkexamen in de auto zal je jouw theorie van rijbewijs B moeten halen. Je doet dit examen bij het CBR, dit is de centrale instantie die alles regelt rondom het autorijden. Je kunt dit theorie examen al vanaf je 16e doen.

Door het eerder te doen ben je dus in staat om aanzienlijk wat tijd te besparen, je mag dan namelijk eerder op voor het praktijk examen. In het examen komt alles aan bod wat je moet weten voor in het verkeer. Denk hier aan de verkeersregels en aan de gevaren op de weg. Middels de theorie van rijbewijs B zal je veilig de weg op kunnen.

De kosten van theorie van rijbewijs B

Wil je jouw theorie van rijbewijs B volgen dan zal je lesmateriaal moeten kopen. Je kunt dit lesmateriaal via internet kopen, al is het vaak ook mogelijk om het via je rijschool te krijgen. Door middel van dit lesmateriaal zal je alle stof kunnen leren. Los van deze kosten zal je extra kosten moeten betalen voor jouw theorie van rijbewijs B. Om het theorie examen te doen ben je €34,50 kwijt.

Dit kan hoger zijn wanneer je extra tijd nodig hebt, in dit geval komt er €11 boven op de prijs. Meer informatie met betrekking tot de kosten van de theorie van rijbewijs B kan je op de site van het CBR terugvinden. Door inflatie gaan de kosten nagenoeg ieder jaar een klein beetje omhoog. Het is dus handig om zo vroeg mogelijk te beginnen.

Leave a Comment:

Leave a Comment: