Staats examen autorijbewijs

Sommige mensen hebben grote moeite met het behalen van hun rijbewijs. Jaarlijks zijn dit door heel Nederland zelfs duizenden mensen. Het is dan ook echt niet iets om je voor te schamen.

Het kan zijn dat deze personen tijdens rijlessen bij een autorijschool prima kunnen laten zien dat zij het autorijden onder de knie hebben. Echter wanneer het tijd is voor het praktijkexamen bij het CBR gaat het toch altijd mis.

Dit kan uiteenlopende redenen hebben waarom dit voorvalt. De meest voorkomende reden voor het herhaald zakken is dat de leerling te zenuwachtig en gespannen is. Mocht je inmiddels meer dan vier keer gezakt zijn voor je praktijkexamen. Dan heb je de mogelijkheid om een speciaal examen af te leggen.

Dit gebeurt bij een speciale afdeling van het CBR en onder andere voorwaarden dan een normaal praktijkexamen. Dit speciale examen voor mensen die moeite hebben met het behalen van hun rijbewijs wordt in de volksmond ook wel een staats examen autorijbewijs genoemd.

Staatsexamen of BNOR examen

Staats examen autorijbewijsHet staatsexamen kan eigenlijk beter een BNOR examen genoemd worden. De naam is door de jaren heen veranderd, maar mensen blijven het een staats examen noemen.

Tegenwoordig is er echter niet meer een enkele instantie in het land waar dit praktijkexamen afgelegd kan worden. Dit wordt door de BNOR gedaan en dit is een afdeling van het CBR die gespecialiseerd is in het afnemen van dit soort examens.

In Nederland zijn de Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid op 70 verschillende locaties, verspreid door het land te vinden. Als een persoon meer dan vier keer gezakt is dan kan hij of zij hier een afspraak maken voor het zogenaamde staatsexamen.

Meer tijd, andere locatie en structuur

Voor een staats examen afgenomen door het BNOR krijg je meer tijd dan bij een normaal praktijkexamen. Voor het examen wordt namelijk 90 minuten uitgetrokken. Dit betekent niet dat je langer in de auto hoeft te zitten. De meeste tijd wordt namelijk toegewijd aan het op het gemakt stellen van de persoon die moet gaan afrijden. Om deze reden is de locatie ook anders en kan je de examinator ontmoeten bij een restaurant of hotel waar eerst een ontspannen gesprek gevoerd wordt. Het staats examen is niet makkelijker dan een normaal praktijkexamen.

Leave a Comment:

Leave a Comment: