Automaat Rijbewijs

Binnen 10 dagen afrijden in een automaat?

Bij ARDH kan het allemaal…

Rijden in een automaat is niet alleen veiliger, het is ook makkelijker...

... dus waarom moeilijk doen als het ook veel makkelijker kan?​

Automaat Rijbewijs halen bij ARDH

Ok, er zitten iets meer haken en ogen aan dan je zo gelijk leest, maar het komt er wel op neer. Op de rest van deze pagina laten wij je de voor- en nadelen van een automaat zien en krijg je van ons een eerlijk advies.

Ben je aan het twijfelen wat je moet doen een ‘normaal’ rijbewijs of een Automaat rijbewijs?

Lees dan even alles door zodat je beter een beslissing kunt maken. Bij ARDH kan je beiden doen, even simpel en even makkelijk. Alleen even Contact opnemen…

VOORDELEN VAN EEN AUTOMAAT

  • Veiliger

Stel je voor, je rijd in de binnenstad van Den Haag, je moet letten op Trams en trambanen, bussen, fietsers, voetganger en ook nog op de verkeersregels letten. Wat is veiliger om daar bovenop ook nog te moeten schakelen? Of rijden in een automaat?

Het komt nog uit de oude tijd, waar een hand-geschakelde auto sneller reed dan een auto-geschakelde auto, kijk naar de formule 1 auto’s. Zijn Formule 1 auto’s veilig?

Een vliegtuig daarentegen, waarbij alles draait om veiligheid (ze hebben niet voor niks checklisten en 3 backupsystemen) heeft geen manueel geschakelde motor terwijl een vliegtuig wel zo snel mogelijk van A naar B moet.

Het punt is wel duidelijk denk ik, doordat je minder tijd en hersen capaciteit nodig hebt met een automaat, heb je meer over om te besteden aan de veiligheid!

  • Minder Vermoeiend

En dan zeg ik er gelijk even bij, vooral op langere stukken. Ik bedoel niet de snelwegen, want in een schakelauto ‘zet je hem’ in z’n 5 of 6 en dan hoef je ook niet meer te schakelen. Nee, ik bedoel als je de hele dag in de auto zit en van stad naar stad moet.

  • De auto slaat niet af

Nee, een automaat slaat niet af… Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de auto afslaat als jij net wilt afslaan.

Iedereen met een rijbewijs of die rijles volgt maakt het mee, je bent al een tijdje aan het wachten op af te slaan (omdat niemand je voorlaat gaan) en net als je wilt gaan slaat je auto af en sta je midden op de weg.

Dat gebeurt nooit meer in een automaat!

Je komt er pas echt achter tijdens een Gratis Proefles.

NADELEN VAN EEN AUTOMAAT

  • Beperkt rijbewijs

Je krijgt een rijbewijs waarmee je niet in alle auto’s mag rijden. Dat is niet zo erg als je in de U.S.A. woont maar in europa is het vrij vervelend. Probeer maar een auto te huren, of te lenen van iemand…

Het kost gewoon meer moeite en het huren van een auto is vaak duurder.

  • Hogere Onderhoudskosten

Omdat een automatische schakelbak een veel complexere constructie is in vergelijking met een handgeschakelde auto, zullen ook de reparaties en vervangingen duurder zijn.

Wel is het zo dat door de technologie van vandaag, de prijzen niet meer zoveel verschillen. 5 jaar geleden was het verschil veel groter.

  • Saai

Een van de dingen die je vaak hoort, daarom hebben we besloten het hier op te schrijven. Ikzelf ben het er niet mee eens, want op de snelweg gaat het al niet op omdat je daar vrijwel nooit schakeld als je eenmaal op snelheid bent.

In de stad is het inderdaad minder saai, maar zoals net uitgelegd is het veel belangrijker om veilig te rijden. Ook ervaar ik het niet als saai omdat je het druk genoeg hebt met al dat verkeer om je heen!

Wil je misschien iets vragen? Is er iets niet duidelijk?

We helpen je graag verder!

HET VERSCHIL MET EEN NORMAAL 'SCHAKELAUTO EXAMEN'

  • Het praktijk examen bij de CBR moet worden afgelegd in een Automatisch geschakelde auto.
  • Mensen die een “Automaat Examen” doen hebben meer kans op slagen (blijkt uit onze cijfers). Mede door minder stress en meer ruimte over voor het overzicht en veiligheid.

ONS ADVIES

Ok kort samenvattend, je hebt gezien dat rijden in een automaat veiliger is maar dat het wel wat nadelen met zich meebrengt.

Wij vinden dat iedereen gewoon een ‘normaal examen’ moet proberen, krijg je daar om een of andere reden last mee, dan zou je een automaat examen kunnen overwegen.

Je kan met een “Normaal Rijbewijs” wel in Automaten rijden, alleen andersom niet!

Je kan met een "normaal rijbewijs" wel in een automaat rijden, andersom niet!

GRATIS PROEFLES?

Bij ons is een proefles gratis, vrijblijvend en zijn de prijzen voor een automaat hetzelfde als een normale rijopleiding.

Maar wil je eerst even kijken hoeveel alles kost? Check dan onze prijzen en nogmaals, de kosten zijn precies hetzelfde als een normale rijopleiding… Lekker makkelijk!