Specialiteiten

Elke rijschool of rijinstructeur heeft zijn specialiteiten, de dingen waar hij goed in is en wat hij leuk vind! Ik heb er ook een aantal en daar wil ik het even met je over hebben…

DOE WAT JE LEUK VIND

Je bent goed in de dingen die je leuk vind! Iets waar ik op de middelbare school achter kwam, als ik een vak niet leuk vond bijvoorbeeld (dat kon al komen door een onaardige leraar) dan haalde ik daar altijd slechte cijfers voor.

Rijles geven vind ik Superleuk, het is dat ene vak waar ik wel goede cijfers voor haalde. Ik hou ervan om met jongeren te werken, ik hou van de diversiteit en dynamiek!

Het allermooiste vind ik nog, om een leerling die helemaal niks wist over auto rijden, binnen een paar weken te leren rijden! Je ziet ze progressie maken, je motiveert ze, je vrolijkt zo op als ze een slechte dag hebben en andersom vrolijken zij mij op als ik een slechte dag heb.

Een rijbewijs is toch Iets waar mijn leerlingen hun hele leven iets aan gaan hebben, het is altijd een eer om ze dat te hebben mogen leren.

MODERNE RIJLESTECHNIEKEN

Moderne rijlestechnieken

Bij onze Autorijschool geven we les op een apparte manier. Allereerst houden wij de nieuwste Lestechnieken bij, die elke andere rijschool horen te hanteren.

Maar wij combineren het ook nog met een andere filosofie, wij willen dat de lessen leuk en leerzaam zijn zonder stress!

Soms slagen leerlingen niet in een keer, Stress is daarvan 'De Hoofdoorzaak'!

Daarom is het voor ons Super Belangrijk dat de leerlingen zich prettig voelen. Wij hebben geen schreeuwende instructeurs die je alleen maar kapot maken! Nee, zo een rijinstructeur had ik vroeger. Eentje die me zo rot kon laten voelen dat ik helemaal dichtklapte, het leek wel of ik in de millitaire dienst zat!

Ik dacht toen dat alle Rijscholen in Den Haag zo waren, maar gelukkig niet. Nou zitten er natuurlijk wel nog wat rotte appels tussen alleen is het niet meer zo vaak voorkomend als ‘vroegah’.

Buiten het feit dat wij ervoor willen zorgen dat je met plezier naar je les komt en dat we er 200% uithalen, hanteren wij nog andere *geheime* technieken die je bij andere rijschool niet zal tegenkomen. Ik zou je er graag nog veel meer over willen vertellen maar dat zou niet slim zijn.

Wij onderscheiden ons, nu nog, heel veel in vergelijking met andere rijscholen in Den Haag en eigenlijk in heel Nederland. Als ik jullie hier allemaal zou vertellen wat we precies doen dan zouden we ons al heel snel niet meer onderscheiden.

Rijles en Zelfvertrouwen

Ik zei het al eerder, stress gaat HEEL slecht in combinatie met een praktijkexamen voor de auto. Natuurlijk is een beetje stress goed, maar dan hebben we het alleen over dat beetje stress die ervoor zorgt dat je adrenaline begint te lopen om je scherp te houden.

Buiten dit voordeel aan stress zijn er eigenlijk alleen maar nadelen

  • Kans op blackout tijdens het examen
  • Je gaat twijfelen over dingen waar je niet over moet twijfelen
  • Ja gaat fouten maken die je normaal niet maakt
  • Je komt niet zeker over bij de examinator
  • Kans op de ontwikkeling of versterking van Faalangst

Al deze nadelen wil je echt niet hebben tijdens je examen en daarvoor heb je zelfvertrouwen nodig. Ookal claimen veel rijscholen dat je zelfvertrouwen krijgt als je een rijopleiding doet, maar daar ben ik het niet mee eens.

Naar mijn mening krijg je pas genoeg zelfvertrouwen als je een paar maanden elke dag je auto gebruikt. Er is maar zoveel dat ik je kan leren, de rest ga je allemaal leren als je je rijbewijs in je zak hebt.

Daarom vind ik het erg kort door de bocht om te zeggen dat je zelfvertrouwen vanzelf krijgt. Wij zijn een rijopleiding dus ook zelfvertrouwen gaan we je leren!

Weer kan ik niet de technieken bespreken op deze pagina, maar we zullen speciale technieken gaan toepassen om jullie allemaal genoeg zelfvertrouwen te geven zodat het examen gaat voelen als een normale les!