Rijexamen stress

rijexamen stressEr is een probleem waar veel mensen last van hebben en dat ervoor zorgt dat zij grote moeite hebben om hun rijbewijs te halen. Dit probleem is namelijk rijexamen stress.

Zoals de naam al aangeeft hebben mensen die dit probleem ervaren last van grote stress wanneer zij op moeten voor hun rijexamen. Dit is natuurlijk geen ideale situatie want de examinator zal tijdens het praktijkexamen vooral opletten of iemand zelfverzekerd de controle over een auto heeft. Bij onze rijschool Den Haag oefenen hier natuurlijk voor!

Een stressvol persoon die enorme zenuwen ervaart tijdens het afrijden zal hierdoor dan ook weinig kans hebben om te slagen. Als jij je rijbewijs wilt gaan halen dan moet je alles doen om rijexamen stress te vermijden. Wij hebben wel wat tips voor je waarmee je dit kunt bereiken.

Vraag examen niet te vroeg aan

Wat je vooral niet moet doen, als je rijexamen stress wilt vermijden, is je examen te vroeg aanvragen. Als je namelijk van jezelf denkt dat je klaar bent om te slagen voor je rijbewijs, maar dit uiteindelijk toch niet blijkt te kloppen, dan loopt je zelfvertrouwen een flinke deuk op die niet makkelijk zal herstellen. Ieder nieuw examen dat je weer opgaat zullen de twijfels opnieuw opkomen en slaat de stress toe.

Doe eerst een tussentijdse toets

Het praktijkexamen bij het CBR is een zeer officiƫle gebeurtenis die precies volgens de richtlijnen moet verlopen. De examinator mag je bijvoorbeeld geen adviezen geven over facetten van het autorijden. Een moment waarop zij dit wel mogen doen is tijdens een tussentijdse toets. Dit is een soort van proefexamen met een examinator die ook officiƫle rijexamens afneemt. Je gaat hier echter niet officieel op en daarom kan de examinator je adviezen geven waar je nog op moet letten.

Mentaal voorbereiden op rijexamen

Door aan de adviezen van de examinator tijdens de tussentijdse toets te werken zal je minder gestrest zijn tijdens het echte examen. Daarbij kan je jezelf ook mentaal voorbereiden op het rijexamen. Meditatie en ademhalingsoefeningen hebben bijvoorbeeld een positief effect op stress en kunnen zenuwen bedwingen. Ook is het een goed idee om alle uitkomsten van tevoren te visualiseren. Je zal dan merken dat het toch eigenlijk geen ramp is als je onverhoopt weer zou zakken. Niks dus om gestrest over te zijn.

Leave a Comment:

Leave a Comment: