Rijden met verlopen rijbewijs

Lang niet iedereen denkt er aan om zijn of haar rijbewijs te verlengen wanneer dit nodig is. Toch doe je er verstandig aan om hier goed op te letten. Het is namelijk zo dat je een flinke boete kunt krijgen wanneer je besluit om te rijden met een verlopen rijbewijs.

Aangezien dit niet is wat je wilt hebben is het handig om hem zo snel mogelijk te verlengen. Wij laten je in dit artikel van rijschool Den Haag alles zien over het rijden met verlopen rijbewijs. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.

De geldigheidsduur van het rijbewijs

Rijden met verlopen rijbewijsRijden met een verlopen rijbewijs mag in ons land niet. Dit is logisch natuurlijk, je rijbewijs is namelijk maar voor een beperkte tijd geldig. Hoe lang is je rijbewijs geldig vraag je je af? Zonder bijkomende omstandigheden is een rijbewijs altijd 5 jaar lang geldig. Voor bepaalde personen gelden er bijkomende omstandigheden. Als je tussen de 60 en 70 jaar oud bent dan zal jouw rijbewijs geldig zijn totdat je 75 wordt.

Als je ouder bent dan 70 jaar dan zal je rijbewijs maar 5 jaar lang geldig zijn. Mensen die een medische keuring hebben gehad en die niet zijn geslaagd krijgen helaas geen rijbewijs. Ben je wel goedgekeurd dan krijg je een rijbewijs met beperkte geldigheidsduur. Als je in bezit bent van een rijbewijs van een EU lidstaat dan is dit rijbewijs in beginsel 15 jaar na aangifte geldig. Dit is voor de volgende soorten rijbewijzen: AM, A1, A2, A, B en BE.

Mag je rijden met verlopen rijbewijs

Maar mag je rijden met een verlopen rijbewijs? Op dit moment is het in ons land zo dat je een jaar lang mag rijden met een rijbewijs wat verlopen is. Rijden met een verlopen rijbewijs na deze periode is een duur grapje. Wanneer je wordt gepakt zal je namelijk een boete moeten betalen van ruim 340 euro. Door zo snel mogelijk jouw rijbewijs te verlengen als het verlopen is zal je voorkomen dat je in de problemen komt. Meer informatie over het verlengen vind je op de site van het CBR.

Leave a Comment:

Leave a Comment: