Prijzen

De prijs van de verschillende rijlessen, pakketten en de kosten voor je rijbewijs zijn voor vele leerlingen De Bepalende factor als het gaat om het kiezen van een rijschool.

Dat vind ik erg jammer, maar ik moet toegeven dat ik wel begrijp waar het vandaan komt

Ik kan niet bij iedereen in hun portemonnee kijken en dat zijn mijn zaken ook helemaal niet, alleen vind ik het meer dan netjes om jullie wel op een aantal zaken te wijzen. Voordat je hals over kop een beslissing maakt waar je later veel meer spijt van gaat krijgen.

Kosten Rijbewijs Pakketten

REDDER

CURSUS

64​0,- euro

 • 10 Rijlessen
 • Praktijkexamen

Voeg Toe

OPFRIS

CURSUS

19​5,- euro

 • 5 Rijlessen

Voeg Toe

BASIS

PAKKET

99​9,- euro

 • 14 Rijlessen
 • Praktijkexamen
 • Tussentijdse Toets
 • Eigen Verklaring
 • Theoriecursus

Voeg Toe

SPOED

CURSUS

1​797,- euro

 • 30 Rijlessen
 • Praktijkexamen
 • Voorrang op Iedereen
 • Eigen Verklaring

Voeg Toe

BELANGRIJK: De volgende pakketten hieronder zijn uitbreidingspakketten voor het BASIS PAKKET. Ze zijn alleen maar verkrijgbaar in combinatie met het BASIS PAKKET. Mocht je toch iets anders willen of zelf je rijles pakket samen stellen, scroll dan iets naar beneden.

SUPER 10

In combinatie met Basis Pakket

360,- euro

 • 10 Rijlessen

Voeg Toe

SUPER 5

In combinatie met Basis Pakket

180,- euro

 • 5 Rijlessen

Voeg Toe

GARANT 5

In combinatie met Basis Pakket

430,- euro

 • 5 Rijlessen
 • Praktijkexamen

Voeg Toe

GARANT 10

In combinatie met Basis Pakket

610,- euro

 • 10 Rijlessen
 • Praktijkexamen

Voeg Toe

Je kan zoveel uitbreidingspakketten toevoegen als je wilt. Wat veel mensen doen is bovenop de 14 lessen uit het basispakket een GARANT 10 pakket. Dan zit je op 24 lessen met een soort examengarantie omdat je 2 praktijkexamens hebt. Wil je bijvoorbeeld iets meer rijlessen? Dan kan je mooi het SUPER 5 pakket erbij nemen. En zo verder... Veel plezier met bouwen!

ONZE LOSSE UURTARIEVEN

Meestal is een rijles pakket het goedkoopst, vaak ook het meest voordelig omdat er vaak een herexamen pakket bijzit. Omdat je een groter bedrag investeert kan de rijschool een wat lager uurtarief hanteren en zelfs wat gratis bij het pakket geven.

Ik raad mijn leerlingen dan ook altijd aan een Pakket te nemen en geen losse lessen. Het zou wel kunnen dat je lagere kosten hebt met losse lessen, maar dat word pas interessant als je minder dan 10 lessen nodig hebt. Alles daarboven zou ik eigenlijk altijd gaan voor een rijbewijs pakket.

Maar welk Pakket dan?

De meeste rijlessen hebben dezelfde constructie, een spoedcursus pakket, een veel te uitgebreid pakket (voor de meesten) en een veel te kort pakket (ook weer voor de meesten). Ik heb elke keer “voor de meesten” tussen haakjes gezet, omdat iedere leerling anders is en het voor een rijschool simpel gezien onmogelijk is om voor iedereen een goed pakket samen te stellen.

Belangrijk dus, dat er keuze is voor voor de Leerling, en Wij Hebben Dat Natuurlijk!

ONZE RIJLESPAKKETTEN

Bij ARDH zijn je rijbewijs kosten heel erg simpel uit te rekenen, je hebt namelijk zelf alle keuze!

BASIS PAKKET

We hebben een Basis Pakket (€99​9,-) dat bestaat uit het minimum aantal rijles uren dat je nodig hebt. Dit zou ik iedereen aanraden die voor het eerst leert rijden. Als je al meer dan 20 rijlessen hebt gehad dan kan je kiezen voor een korter pakket, maar dit is echt een goede basis.

Daarna is het aan jezelf, je kan er blokken bijkopen en zoveel stapelen als je wilt. Het mooie is, hoe meer Blokken je neemt Hoe meer % korting je krijgt op je hele pakket!

We hebben verschillende Blokken

 • 5 uur les (€180,-) SUPER 5
 • 5 uur les plus een (her)examen (€430,-) GARANT 5
 • 10 uur les (€360,-) SUPER 10
 • 10 uur les plus een (her)examen (€610,-) GARANT 10

Je kan dus bouwen wat je wilt, met elke keer stappen van 5 uur

Spoedcursus (€1​797,-)

Ook wij hebben een Spoedcursus, daar kan ik nu heel veel over vertellen maar we hebben er een speciale pagina voor gemaakt dus klik hier voor meer info.

Voor de meer ervaren rijders onder ons, hebben we twee losse Pakketten…

Opfris Cursus (€19​5,-)

Dit pakket bestaat uit 5 lessen and thats it, vandaar ook maar de ‘hippe’ naam om het nog maar een beetje koel te laten zijn. Ideaal voor leerlingen die al een rijbewijs hebben maar die gewoon even een korte opfrisbeurt nodig hebben.

De Redder Cursus (€64​0,-)

Bestaat uit 10 lessen inclusief een Praktijkexamen. Omdat we nog steeds TE VEEL mensen krijgen die worden ‘weggekickt’ bij hun huidige rijschool “omdat ze te vaak zakken (echt te bizar voor woorden)” hebben we er maar een speciaal pakket voor gemaakt, inclusief trieste naam.

Natuurlijk kan iedereen dit pakket afnemen, maar ik raad het af als je nog niet meer dan 20 uur rijervaring hebt.

Kosten Losse Rijlessen

Bij ARDH kan je natuurlijk ook gewoon alleen maar losse lessen nemen en per les afrekenen.

Ondanks dat het ietsje duurder is heeft het wel als voordeel dat je nergens aan vast zit. Ben je bezig en heb je een maand geen zin om te lessen of ga je lekker op vakantie… Bam, dat kan gewoon.

Wel moet ik, uit ervaring, zeggen dat de meeste mensen die het zo doen, veel langer met hun rijbewijs bezig zijn dan de mensen die een pakket doen. Omdat er geen druk achter zit gebeurt het gewoon niet.

GOEDKOOP JE RIJBEWIJS HALEN?

Doe Goed Onderzoek

Zorg dat je internet afgaat en kijk en vergelijk wat de verschillende rijscholen je aanbieden, voor iedereen is wel wat anders belangrijk. Zo kan voor de een, prijs de grootste rol spelen en voor de ander bijvoorbeeld de snelheid van de hele opleiding.

Maak een top 3, of 5, van de gevonden rijscholen en vergelijk ze met elkaar (let op hoe lang lesuur duurt, bij ons natuurlijk 60 minuten).

Neem Contact op met de Rijschool

Door een simpel gesprekje waarin je wat vragen stelt kun je al zoveel te weten komen over de rijschool/rijinstructeur. Je kunt er direct al een paar afstrepen, geloof mij.

Neem een proeflessen of proeflessen

Neem bij je top 3 gewoon een proefles, ikzelf zou alleen een gratis proefles accepteren, maar als je er geld voor wilt betalen prima! Het is een kleine investering die je er sowieso weer uithaalt als je de goede rijschool uitkiest.

Na een proefles weet je 99% zeker of je wel of niet bij deze toko wilt lessen! Echt waar, je weet of je iets kan leren, of jullie op dezelfde golflengte zitten en boven alles kan je gewoon een veel makkelijkere inschatting maken of de rijschool goed is of niet.

Als je een rijschool kiest die bij je past of waar jij jezelf prettig voelt dan spaar je daar niet alleen maar centjes mee, je bespaart jezelf ook elke keer hoofdpijn. Je gaat nooit met tegenzin dus je leert veel makkelijker. Ik mag van de marketing manager niet door ratelen, maar als meer redenen wilt horen, bel of app of social media me dan ff!

Les in Blokuren (2 uur achter elkaar)

Wat ook ontzettend goed werkt om de kosten te drukken is lessen in blokuren. Buiten het feit dat je gewoon meer leert doordat je er intensiever mee bezig bent heb je ook een behoorlijke tijdswinst!

Elke keer dat je opgehaald word, dan moet je weer 10 minuutjes inkomen en tegen het einde van de les rij je eigenlijk alweer naar de andere leerling toe en benut dus je les niet optimaal. Bij een blokuur is dat vele malen minder.

Ook zal je sneller klaar zijn voor het praktijkexamen, omdat je 2x keer zo lang lest heb je 2x zo weinig tijd nodig!

Maak Gebruik van Acties

Bij ARDH hebben we altijd Akties, veel te gekke Akties eigenlijk, maar goed. Maak er gebruik van en verdiep je er even in.

Bij ons krijg je al een Gratis Blokuur (dus 2 uur gratis les) als je ons op wat social media kanalen ‘Liked’.

Of je krijgt 200 euro in je hand omdat je wat klantjes hebt doorgestuurd! Gaan we nog een stapje verder en haal je je rijbewijs helemaal gratis, door mensen door te sturen…