Hoe lang mag je rijbewijs verlopen zijn

Wij krijgen met regelmaat de vraag hoe lang je rijbewijs eigenlijk verlopen mag zijn. Dit hangt volledig af van het soort rijbewijs wat je hebt.

Mocht jij hier meer over te weten willen komen dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen, we laten het je namelijk precies zien. Na het lezen heb je antwoord op de vragen: hoe lang is een rijbewijs geldig en hoe lang mag je rijbewijs verlopen zijn? Lees er meer over door Den Haag rijschool.

Hoe lang is een rijbewijs geldig

rijbewijs verlopenGoed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Hoe lang is een rijbewijs eigenlijk geldig? In beginsel is jouw rijbewijs voor tien jaar lang geldig. Dit is voor alle rijbewijzen voor de auto of voor de brommer.  Voor een rijbewijs voo je vrachtwagen of bus zijn er andere regels. Deze rijbewijzen zijn namelijk maar 5 jaar lang geldig. Voor bepaalde personen zijn er ook uitzonderingen van kracht. Als je tussen de 60 en 70 jaar oud bent zal je rijbewijs geldig zijn tot je 75e verjaardag.

Als je ouder bent dan 70 jaar dan zal je rijbewijs maar 5 jaar lang geldig zijn. Wanneer je bent afgekeurd om bepaalde medische redenen, dan is het een rijbewijs met beperkte geldigheidsduur. Deze geldigheidsduur is afhankelijk van de periode waarin je goed genoeg bent om achter het stuur te zitten  Als je in bezit bent van een rijbewijs van een EU lidstaat dan is dit rijbewijs in beginsel 15 jaar na aangifte geldig. Dit is alleen zo voor de volgende categorieën: AM, A1, A2, A, B en BE.

Hoe lang mag je rijbewijs verlopen zijn?

Wanneer je rijbewijs verlopen is zal je zo snel mogelijk een nieuw rijbewijs aan moeten vragen. Je kunt namelijk een fikse boete krijgen, deze bedraagt op dit moment ruim 340 euro. Hoe lang mag je rijbewijs verlopen zijn? Je mag in ons land een rijbewijs hebben wat maximaal een jaar verlopen is. Wij raden je echter aan om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen. Op die manier voorkom je dat je in de problemen kunt komen bij een politiecontrole.

Leave a Comment:

Leave a Comment: